Webbplatsens överlägg

En Tillbakablick till 2012 och Hans TE-21!

Alvis TE-21 Serie III

alvis-te-21-serie-iii-vag

Hans Christiansen köpte bilen i november 2011, men hämtade den först i april 2012 i Downpatrick, Nordirland. Bilen köptes via en annons på en försäljnings sida på internet och egentligen utan att se den i verkligheten.

alvis-te-21-serie-iii-hav

Efter att dem hämtat den i Nordirland körde Hans och en kamrat ner den till Dublin där de tog färjan över till England.

Hans körde sedan ner bilen till sin gode vän Chris utanför Bristol. Där var oturen framme och de fick pyspunka! Sedan tog de sig till Southampton och tog färjan över till Jersey. Där fick de lite hjälp med några elektriska småsaker hos Le Richie som är en veteranbils-verkstad och renoverare.

När det regnade ville såklart inte Vindrutetorkarna fungera.

alvis-te-21-serie-iii-paris
Spaning på Eiffeltornet.

Därefter tog sig Hans över till Frankrike och körde genom Belgien, Holland och Tyskland till Kiel där de tog färjan över till Göteborg och sedan vidare till Stockholm. Totalt blev det 300 mil. Ganska tufft med en bil som Hans inte kände.

Innan Hans Christiansen ägdes bilen av en  herre vid namn Eddy Lloyd. Han hade ägt bilen i 1 år!

Dessförrinnan hade motorn renoverats av ett företag som heter Sigma Engineering i England och övrigt av Camberly Marine!

Bilen hade även tidigare ägts av en engelsk tv-personlighet som hade en massa bilar som han sedan sålde på ett bräde till dem när han blev tvungen att skilja sig från sin hustru.

Alla bilder togs på vägen hem till Sverige där bilen finns än idag.

Text och foto är skrivet/taget av Hans Christiansen.