Svenska Alvisregistrets Rally 2011

Svenska Alvisregistret har under helgen 12-14 augusti 2011 träffats under gemytliga former vid Skårs Gård i Kungsbacka kommun.
22 medlemmar var närvarande och 8 Alvisbilar fanns på plats tillsammans med en Riley, en Rover, en Morgan och en Triumpf.

Värd för arrangemanget var familjen Hansell och som vanligt hade vi tur med vädret.

Jag tror att de flesta av oss hann hem på söndagen innan det stora ovädret över regionen startade.

På lördagen genomförde vi och tre gästande bilentusiaster en liten bilorientering. Sträckan var ca. 60km lång och gick i trakterna av Fjärås, och vi stannade till för att titta på utsikten vid det natursköna Fjärås Bräcka.

Lunchen intogs vid Tjolöholms Storstuga nära det säregna kapellet.

De flesta av oss passade på att besöka Tjolöholms slott och att delta i en guidad tur för få lite historia kring denna märkliga byggnad uppförd av familjen Dickson 1898-1904 enbart för att användas som sommarstuga!
Fåfängan hade visst inga gränser på den tiden heller.

Vi var 22 medlemmar som träffades för middag och småprat på lördagskvällen. Jag informerade om planerna kring nästa års internationella Alvis Tour som är tänkt att börja i Danmark för att fortsätta i Sverige och avslutas i Norge.
Vi fick också en tolkning av reglerna kring kravet på bilbälte för barn under 135 centimeters längd från Peter Edqvist.
Vill ni följa lagen måste ni låta montera bilbälten eller avstå från att ta med mindre barn.
Det är när man ska montera bilbälten i en äldre bil som det kan bli krångligt.  Enligt reglerna måste bältes-infästningarna utsättas för förstörande prov, vilket i praktiken är omöjligt. En ny registreringsbesiktning måste också i princip göras. Ett stort antal fordon finns förmodligen ute på vägarna där ägarna har tagit risken att köra omkring utan att besikta om bilen, om det är försvarbart kan diskuteras men sannolikt är säkerheten för förare och passagerare väsentligt högre än om man skulle köra omkring utan säkerhetsbälten.

Peter informerade även om försäkringsfrågor (MHRF-försäkringen).

Jag vill passa på att tacka familjen Ivarsson som driver Skårs Gård och berömma den goda maten som serverades.
Se nedan länken till Skårs Gård.

Jag själv körde den här helgen ca 800km med vår Alvis 12/50 från 1927 utan några större missöden, inte illa för en 84 år gammal bil.

Hälsar
Lennart Jansson

Passar på att skicka med ett trevligt reportage gjort av Hallands Nyheter som jag skannat in:  HN-artikel