Svenska Alvisregistrets rally 2010

2010 års Alvisträff ägde rum13-15 augusti i Växjö.

Vi som träffades vid Öjaby Herrgård fick en mycket trevlig helg tillsammans.
23 vuxna och en ungdom kom till träffen och glädjande nog blev det hela 8 Alvisbilar som åkte runt i Småland på lördagen, dessutom ingick en Triumpf och en Cadillac i kortegen.
Alla bilar fungerade helt perfekt, senaste åren har vi ju varit förskonade från haverier – så var det även detta år.
Äldsta bilen vid detta tillfälle var Rudhe Kroon’s TB14.
Vår gamla Agda fick inte komma med eftersom hon har fått konkurrens sedan en tid, jag har fått köpa Bosses röda TD21 och vi ville testa hur det skulle vara att åka öppet hela vägen.
Jo då, det var faktiskt uppehåll i stort sett hela resan i vår del av Sverige, några stänk fick vi på rutan efter att det hade regnat på vägen precis innan vi passerade Österbymo på hemresan, men mer blev det inte av regnvädret för vår del.
Besöksmålet under lördagen var *Smålands bil- musik och leksaksmuseum* i Rydaholm. Vi fick en mycket personlig och trevlig guidning av museets grundare och ägare, Lars Ahlqvist.
Här finns mycket att se för den intresserade, både gamla lyxbilar från Rolls Royce, Bentley, Jaguar m.fl välkända märken, men också många sport- och racingbilar. Samlingen av musikinstrument var också intressant, många var självspelande.

Öjaby Herrgård visade sig motsvara alla förväntningar på bra boende i en trevlig miljö och med bra mat.
Lars Arréhn och Rudhe Kroon har tillsammans ordnat allt detta till alla deltagares stora belåtenhet..